Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+36 29 413 553

Fertőtlenítés UV-C sugárzással

Légfertőtlenítés az orvosi gyakorlatban

Betegség a baktériumoktól! Különösen igaz ez az orvoshoz történő látogatáskor. A recepciótól a váróteremig és a rendelő helyiségig, mindenhol akaratlanul ki vagyunk téve más betegek által hordozott vírusainak és baktériumainak. A gyógyulás érdekében fordulink orvoshoz, de könnyen előfordul, hogy fertőzéssel távozunk. Általában kijelenthető, hogy ezeken a helyeken a fertőzés kockázata nagy, a  következmények elkerülhetetlnek és ezek mindnyájunk számára jól ismertek.Ennek azonban nem feltétlen kell így lennie!

 

Légfertőtlenítés az orvosi váróban

UV fertőtlenítés a kórházakban

Újra és újra megdöbbentő híreket kapunk a kórházakban fekfő legyengült  betegekről, az onnan származó fertőzésekről. Ma még ritka esetekben a multirezisztens baktériumok (MRSA) által okozott fertőzésekről amelyek szintén halálos kimenetelűek lehetnek. A kórházakban, különösen a kórházak folyosóin, a beltéri levegő szennyezettsége nagyon magas, ezt a mindennapokban gyakran nem veszik figyelembe.
De a kezelési és vizsgálati helyiségekben is nagyon magas lehet a levegőben terjedő baktériumok szintje. Jogszabályok vannak a fertőtlenítési eljárásokra a helyiségekre és a berendezési tárgyakra vonatkozóanés egyaránt, de a kórházakban a levegő csíratartalmára vonatkozóan itt semmi sem rendelkezik!
A központi szellőztető rendszerek további veszélyt jelentenek Noha ezeknek kellemes belső klimatikus viszonyokat kell biztosítaniuk, általában azonban a vírusok és baktériumok optimális elterjedését segítik az épületben, az UV-C technológia hiánya miatt.

Fertőtlenítés UV-C sugárzással!

Az UV sugárzás valószínűleg a legrégebbi fertőtlenítőszer, amelyet az emberek használtak. A Földön előforduló UV-A és UV-B sugárzás mellett nagy energiájú UV-C sugárzás is létezik, amelyet a légkör blokkol.


Ha a 254 nm hullámhosszú UV-C sugárzás eléri a mikroorganizmusokat, akkor a DNS-t nagyon rövid idő alatt megváltoztatják, így már nem tud reprodukálódni. A vírusok és baktériumok, például a Sars-CoV-2, az MRSA, a SARS, a Corona vagy a H7N9, gyorsan eliminálhatók. Az olyan országos járvány, mint a Sars-CoV-2 kitörése, a Covid-19 amely tüdőbetegséget okozzák, hatékonyan korlátozhatók az UV-C fénnyel.

 

LégfertőtlenítőAz UV-C sugárzás fertőtlenítő hatását az UV levegő fertőtlenítő készülékekben használjuk. A szennyezett levegőt az UV-C  sugárzást kibocsájtó fénycsövekkel megvilágított csö belselyén keresztül ventillátor segítségével áramoltatjuk át és ezidő alatt a benne lévő mikroorganizmusok elpusztulnak a cső belselyében. A környezeti körülményektől függően a kiáramló levegő baktériumterhelése akár 70% -90% -kal csökkenthető. Szinte teljesen csíramentes levegő marad kémiai maradványok nélkül.

A kezelő- vagy laboratóriumi helyiségek felületei hatékonyan sterilizálhatók UV-C-vel is.

Egy másik különlegesség az 187 nm hullámhosszú UV-C sugárzás. Ezen a hullámhosszon a levegő oxigénatomjai ózonrá alakulnak. Mint közismert, az ózon az egyik leghatékonyabb oxidálószer, amelyet a szagok semlegesítésén túl fertőtlenítésére használnak, a baktériumok és vírusok semlegesítésére anélkül, hogy káros maradványokat hagynának el.

 

helyiségfertőtlenítő, légfertőtlenítőEzt a hatást az ózonkészülékeinkben használtuk. Nagyon hatékony módszer a szagok kiküszöbölésére, fertőtlenítésre.

Az UV fertőtlenítő kamrák ideálisak olyan eszközök fertőtlenítéséhez, mint például okostelefonok, telefonok, táblagépek, távirányítók stb. Ebből a célból az eszközöket egyszerűen csak a fiókba helyezik, körülbelül 3-5 expozícióval, majd a felület majdnem csírátlan.

UV-C fertőtlenítő kamra

Az UV-C előnyei:

 • Akár 90% -kal csökkent a csíraszámot nagyon rövid idő alatt,
 • A fertőzés kockázatának csökkentése
 • A beltéri levegő folyamatos fertőtlenítése UVC-sugárzással
 • kevesebb összeszedett fertőzés, kevesebb betegszabadság
 • nincs vegyszer használat
 • A meglévő HVAC rendszerekbe könnyen és utólag is beépíthetők

Ajánlott termékek:
 • NIX UVC fények (levegő és felület fertőtlenítéséhez)
 • UV levegőtisztító (légtisztításhoz)
 • UV mobil (nagyon hatékony levegő és felület fertőtlenítéséhez)
 • ZOG szoba ózonkészülék (a szag semlegesítéséhez
 • UV fertőtlenítő kamrák okostelefonok, táblagépek, telefonok stb. Fertőtlenítésére