Webáruházunk a legjobb vásárlási élmény érdekében cookie-kat használ. Mivel Ön igénybe veszi szolgáltatásainkat, feltételezzük, hogy elfogadja a cookie-k használatát. Valóban elfogadja? (Döntését bármikor módosíthatja.)

Érmés, fizetõs WC beléptetõ és beengedõ egység, 3 önálló illemhelyhez, 16 féle érme elfogadására képes érmevizsgálóval, hidraulikus nyílóajtó visszahúzókkal, ajtónyitás/zárás érzékelõkkel, kültérre, 230 V AC

Katt rá a felnagyításhoz
Gyártó cikkszám: BK11210000000001
Falon kívül szerelhető, kültéri, elölről üríthető fizetős és érmés WC beléptető rendszer, amely három különálló illemhely független működtetésére lett kialakítva. Az érmebedobó nyíláson belül egy elektronikus rádobásgátló lett beépítve, amely egyrészt a belső berendezéseket védi az időjárástól, másrészt pedig megakadályozza az érme visszahalászást. A front panelen nyertek elhelyezést az egyes illemhelyekhez tartozó nyomógombok és a szabad/foglaltságot jelző LED-ek, valamint a nem elfogadható érmék visszaadására szolgáló ajtóval felszerelt visszaadó akna.
Cikkszám: BK11210000000001
Elérhetőség: Rendelhető
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: B&K Kft

Leírás és Paraméterek

A rendszer részét képezik a hidraulikus nyílóajtó visszahúzók, ajtónyitás/záródás érzékelők, mechanikus ajtózárak és tartozékaik és mágneszáraik kompletten. A kültéri alkalmazás okán a vezérlőszekrénybe belső temperáló fűtés kerül beépítésre.
A rendszerhez részét képezi, minden önálló illemhely ajtaja felé külön szabad/foglatságot jelző világítótestet biztosítunk.

Műszaki specifikáció:

A berendezés programozható érmeelfogadó egységgel rendelkezik, így a belépési díj utólagosan is módosítható. Az üzemeltető által meghatározott belépési díjat többféle hazai és külföldi pénzérmével is befizethetjük. Az érmeelfogadó egységhez egy elektronikus vezérlő egység csatlakozik, amely egyrészt fogadja és egyben kitörölhetetlen módon rögzíti az elfogadott érmék értékét. Az előírt összeg befizetését követően a rendszer egy PLC- nek adja ki a jelet, hogy a belépéshez szükséges összeg befizetésre került, ezt követően a PLC. egység a szabad jelzést mutató nyomógomb megnyomását követően nyitja a választott illemhelyhez tartozó elektromos zárat. Ezt követően az ajtó kézzel nyitható, a hidraulikus nyílóajtó visszahúzó a belépést követően pedig becsukja az ajtót. A rendszer a beépített nyitás/záródás érzékelő által biztosított információ alapján kijelzi a foglaltságot, fogadja és kijelzi az esetleges, a mozgáskorlátozott használótól érkező segélykérést, aminek hatására szabadra vált az az illemhely amelyiktől a kérés érkezett, a jelző LED zölden világít, így újabb érme bedobásával nyitható az ajtó. Amennyiben mind a három illemhely foglalt a rendszer érmét nem fogad el. 
A vezérlőkártyára épített kijelzőn folyamatosan ki van írva az addigi használat során összesen elfogadott pénzérmék összege, így a kassza ürítése megfelelően dokumentálható. 

A rendszer üzemkész, szabad állapotát (pénz bedobása lehetséges) a folyamatosan világító zöld LED jelzi. Minden pénzbedobáskor felvillan a sárga LED, valamint az első pénzbedobás után nem világít már a zöld LED. Ha a bedobott érmék összege elérte vagy meghaladta a szükséges és előírt összeget, akkor a sárga LED folyamatosan világít és ezzel egy időben a rendszer programozható hosszúságú nyitóimpulzust ad az elektromos ajtózár számára, az ajtó a nyitási impulzus időtartamáig kézzel nyitható. Az ajtó becsukását / becsukódását követően a rendszer foglaltra vált, a LED pirosan világít.
Az érmebedobásra rendelkezésre álló idő is paraméterezhető, alapesetben 40 másodperc/érme, amennyiben előírt időtartam alatt nem érkezik következő érme és az előírt összeget nem érte el vagy haladta meg a bedobott érmék összege, akkor a rendszer alaphelyzetbe áll, a zöld LED ismét szabad jelzést ad. 

Fontos információ: az érmevizsgáló csak az érvénytelen, hibás érméket adja vissza, tehát ha valaki a pénzbedobás során kicsúszik a rendelkezésre álló időből, az addig bedobott és a rendszer által elfogadott pénzérmék már nem adhatók vissza. Amennyiben az előírtnál magasabb összeg kerül bedobásra a rendszer nem ad vissza, viszont az ajtót nyitja, a használat megkezdhető. Ebben a kiépítésben a rendszernek nem része a jelenlét-érzékelés, csak a pénzbedobás, az ajtó nyitás/záródás mutatja, hogy a használó feltehetőleg bement majd kijött az ajtón, ebből adódóan nincs reális információ a benntartózkodásról. Egyrészt ezért a belépést követően a használó számára maximum 20 perc áll rendelkezésre az illemhely használatára. A rendelkezésre álló használati idő az üzemeltető igénye szerint beállítható és később módosítható, de alapbeállítás szerint maximum 20 perc áll rendelkezésre és ez idő alatt a helyiség foglaltat jelez és nem választható. Amennyiben ennyi idő alatt a használó nem hagyja el az illemhelyet, úgy a rendszer szabadra vált és a következő használó a pénzbedobást követően rányithatja az ajtót. A vezérlőegységünk képes fogadni a jelenlét-érzékelő jelét, így a jelenlét-érzékelő beépítésével pontosítható a benntartózkodás ténye.

A beengedő, beléptető egség rozsdamentes dobozának tisztításkor vegye figyelembe a cégünk honlapján olvasható utasításokat!.

További képek

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő